
MEDULA,
Türkiye'de genel sağlık sigortası ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak ve hizmetlerin ödenmesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir. Kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, özel hastaneler, özel tanı merkezleri ve özel tedavi merkezleri tarafından kullanılacak şekilde geliştirilmiş bir sistemdir.
MEDULA sistemi açılımı nedir?
MEDULA adı verilen online sistem kısaca "reçete onay sistemi / reçete provizyon sistemi" şeklinde tanımlanıyor. MEDULA - Reçete Provizyon Sistemi temelde 2 amaçla geliştirilmiştir: - SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) ile sözleşmesi olan eczanelerin sigortalı / hak sahiplerine ait reçeteleri faturalandırması.
MEDULA ile yapılan işlemler nedir?
Medula Hastane sistemi hastaneler tarafından sevk, rapor, fatura ve ödeme vb. işlemlerin idaresi ve takibi açısından kullanılmaktadır.
MEDULA sistemi ne zaman başladı?
Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde 1/9/2006 tarihinde başlanılan bu uygulamaya, kanunun 78 inci maddesi gereği Kurumla sözleşmesi olsun veya olmasın, Kuruma fatura ibraz edecek olan üniversite ve özel hastanelerin de geçmesi gerekmektedir.
MEDULA sistemine kimler girebilir? Medula sistemi sağlık bakanlığı tarafından oluşturan merkezi sistemli bir programdır. İnternet üzerinden; hastaneler, doktorlar, eczaneler, optisyenler yapılan teşhisleri, tanıları vb. şeyleri sisteme girebilir ve aynı zamanda takip edebilirler. Bu sistemin yoğun olarak kullanan eczacılar ve optisyenlerdir.